تحویل شش فروند پهباد ترکیه ای به قطر-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

تحویل شش فروند پهباد ترکیه ای به قطر

ترکیه در اولین تجربه فروش پهپاد، یک فروند از شش پهپاد تهاجمی و شناسایی فروخته شده به دوحه را به قطر تحویل داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۹ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 03
کد خبر: ۴۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر ؛ منابع خبری از تحویل یک فروند پهپاد شناسایی و تهاجمی از نوع «بیرقدار TB۲» ترکیه به ارتش قطر خبر دادند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، تحویل این پهپاد در چارچوب قرارداد فروش شش فروند پهپاد که مارس سال ۲۰۱۸ میان قطر و شرکت ترکیه‌ای «بیکار» امضاء شد، صورت گرفت. همراه با این پهپاد سه دستگاه سکوی پرتاب نیز تحویل داده شد.

روزنامه «وطن» (Vatan) ترکیه نیز نوشته است که تیمی از ارتش قطر، دوره آموزشی استفاده از این نوع پهپاد را در ترکیه فرا گرفته‌ است. این برای اولین بار است که ترکیه اقدام به صادرات پهپاد به خارج از کشور می‌کند.

«بیرقدار TB۲» پهپاد شناسایی و همچنین تهاجمی است که امکان حمل موشک‌های نقطه‌زن دارد و برای هدف قرار دادن خودروهای زرهی، سنگرها و اهداف دریایی به کار می‌رود. این پهپاد می‌تواند در ارتفاع ۲۰ هزار پایی و به صورت ۲۴ ساعته پرواز کند. همچنین توانایی حمل ۱۵۰ کیلوگرم را داراست.

همکاری نظامی ترکیه و قطر هرچند پیش از آغاز بحران میان دوحه با کشورهای سعودی، امارات، بحرین و مصر نیز وجود داشت و پارلمان ترکیه در ژوئن ۲۰۱۴ ساخت پایگاه نظامی در قطر را تصویب کرد، اما این همکاری‌ها پس از آغاز بحران در پنجم ژوئن ۲۰۱۷ شدت یافته است.

قطر و ترکیه در ۱۴ مارس ۲۰۱۸ در حاشیه کنفرانس بین‌المللی دفاع دریایی دوحه ۲۰۱۸، توافقنامه‌ای برای تأسیس پایگاه نظامی دریایی در شمال قطر امضا کردند.

ترکیه همچنین در اکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که در چارچوب توسعه همکاری نظامی دوجانبه با قطر، دو کشور شرکت صنایع دفاعی مشترک در دوحه تأسیس کرده‌اند.

وزارت دفاع قطر پنجشنبه (یازدهم بهمن) در بیانیه‌ای از برگزاری رزمایش نظامی مشترک با نیروهای آمریکایی و ترکیه‌ای در آب‌‌های خلیج فارس خبر داده بود.

این همکاری‌ها در حالی است که یکی از ۱۳ شروط کشورهای تحریم‌کننده قطر، پایان همکاری نظامی با ترکیه و بستن پایگاه نظامی این کشور در قطر بود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده